Stichting Dionne helpt!

Stichting Dionne is een organisatie die hulp biedt in een praktische vorm. We denken niet alleen mee, we doen ook mee! We bieden waar nodig een helpende hand.

Deze helpende hand bieden wij aan ouders/verzorgers van ernstig of langdurig zieke kinderen. Wat bijvoorbeeld als uw kind in het ziekenhuis belandt? U heeft wellicht nog meer kinderen en rent u rot tussen het ziekenhuis en de andere kinderen thuis...wie weet is er dan ook nog de hond die uitgelaten moet worden...de was moet opgevouwen, de aardappeltjes geschild. En als het lang duurt begint uw baas misschien ook nog wel te zeuren of u niet 'gewoon' aan het werk kan. Maar uw leven is op dat moment niet meer gewoon.

Wij van Stichting Dionne weten uit eigen ervaring wat voor impact een ziek kind binnen het gezin kan hebben. Ook wanneer het zieke kind wel thuis woont. Het heeft niet alleen impact op u, maar ook op uw relatie en op uw eventuele andere kinderen. Daarnaast moet er ineens van alles geregeld worden. Soms moeten er een heleboel formulieren worden ingevuld, naast uw dagelijkse administratie, maar ook de zorg op zich kan fysiek zwaar zijn. Daarbij kan logischerwijs uw relatie en de aandacht voor broertjes en zusjes in het gezin er makkelijk bij in schieten. Gewoonweg omdat u niet nog harder kunt lopen dan u al doet. Gelukkig is de zorg voor uw zieke kind in de meeste gevallen wel goed geregeld in Nederland. Maar wie is er voor u? Kortom: u kunt wel een helpende hand gebruiken!

Bent u op dit punt aanbeland dan wordt het tijd om in actie te komen en Stichting Dionne te benaderen. Wellicht heeft uw huisarts u op ons attent gemaakt? Waarom zou u zelf verder doorploeteren als u ook dat beetje ondersteuning kunt krijgen? Wij zijn er voor u!

Wij zijn een stichting die zich onderscheidt door hulp op maat te bieden. We hebben uiteraard protocollen, maar kijken naar elk gezin individueel. En door deze individuele en efficiënte aanpak zorgen we ervoor dat de benodigde hulp snel kan worden opgestart. Bij wijze van spreken liever gisteren dan vandaag! Dus hulp op maat én zo snel mogelijk. Dit betekent ook dat u in eerste instantie hulp krijgt voor een aantal, met elkaar overeengekomen, weken. Daarna kunnen wij ons weer inzetten voor een gezin dat het op dát moment hard nodig heeft. In de tussentijd hopen we dat er voor u een langdurige oplossing komt. Wellicht wordt uw kind wel beter. Dat is natuurlijk onze grootste wens. Indien dat niet zo is hopen we het gat tussen de zorginstanties die u nodig heeft en de vaak lange aanmeldprocedures te hebben opgevangen. Indien u (nog) geen andere hulp kunt krijgen en uw kind is nog steeds ziek zijn wij uiteraard bereid u langer te ondersteunen en/of te helpen bij het aanvragen van de juiste hulp. De coördinator neemt wederom contact op en verlengt de zorg indien nodig. Ondertussen blijft onze hulpverlening gewoon doorgaan, dus u zit niet zonder.

Zoals hierboven gezegd kijken wij samen met u naar mogelijkheden om u en uw gezin te verlichten. Dit doen wij met de hulp van onze vrijwilligers. Deze vrijwilligers worden hier uiteraard zorgvuldig voor gescreend en getraind. Lees meer over onze vrijwilligers.

Wij bieden hulp op allerlei gebieden. We laten de hond uit, we halen de andere kinderen van school, we koken een maaltijd of vouwen de was. We kunnen u brengen en halen bij afspraken of u bijstaan als u een moeilijk gesprek heeft bij de (kinder)arts. Wellicht komt u niet meer toe aan de administratie of loopt u inmiddels achter met betalingen? Misschien is het prettig om samen met een vrijwilliger de post weer even te ordenen, zodat dat weer een kleine zorg minder wordt. Het ligt er dus maar net aan waar u belang bij heeft. Die vorm van hulp gaan we u bieden. Samengevat kunnen we stellen dat Stichting Dionne op vier punten hulp biedt:

  • Praktische hulp bij licht huishoudelijke taken
  • Praktische hulp bij administratie
  • Praktische logistieke hulp
  • Emotionele ondersteuning

Zoals u ziet bieden we u ook emotionele ondersteuning, indien dat wenselijk is. Niet alleen door mee te gaan naar artsengesprekken, maar we bieden ook de welbekende schouder. Waarschijnlijk gaat u maar door en door voor uw gezin, maar het is logisch dat ook u uitgeput raakt. We vinden het dan ook belangrijk dat u uw verhaal bij ons kwijt kunt indien u dat wilt. We zijn geen psycholoog, maar we kunnen wel heel goed luisteren en veel van onze vrijwilligers weten (helaas) uit ervaring in de directe omgeving heel goed wat u meemaakt.

Wilt u zich aanmelden? Dat kan door contact met ons op te nemen!

Wilt u liever eerst precies weten hoe ons aanmeldingstraject gaat? Klik dan hier.

Copyright 2015 Stichting Dionne. All rights reserved.