Recensies

Recensie familie De Wit

Recensie familie Van Wigcheren

Recensie familie De Haan

Recensie familie Van NieuwburgOnderstaand vindt u de recensie met de dank aan familie De Wit!

Eind 2012 werden wij papa en mama van onze lieve Lily. In plaats van een kleine zus als kerstcadeautje werd ons kerstgeschenk dat jaar dat we na een paar weken ziekenhuis ons gezinnetje eindelijk thuis compleet hadden. Niet wetende dat er vele periodes van ziek zijn en opnames zouden volgen. Dat we thuis een behoorlijk ziekenhuisje zouden 'bouwen'. En zo wisselden ook weer in 2015 de ellendige nachten, ondergespuugde bedden, dozen vol medische hulpmiddelen, ambulanceritjes en ziekenhuisopnames elkaar af. Wat een chaos, wat een emotionele achtbaan, wat wilden wij er graag ook voor de andere kinderen zijn. Wat waren wij blij met de hulp van Stichting Dionne. Natuurlijk hebben wij inmiddels een heel netwerk aan lieve mensen om ons heen. Maar nu begon het ons toch echt even boven het hoofd te groeien. Dus tien weken lang kwam onze vrijwilliger Vera wekelijks een paar uur bij ons voor licht huishoudelijke ondersteuning. Dankzij Stichting Dionne hoefden wij ons minder druk te maken om wat er allemaal nog moest gebeuren in huis. Dat werd ons even uit handen genomen. Dankzij Stichting Dionne stonden er geregeld savonds pannen met een gezonde maaltijd klaar om gekookt te worden. Dankzij Stichting Dionne was er een luisterend oor. Dankzij Stichting Dionne zijn wij enórm geholpen...en kunnen wij er als gezin weer tegenaan! 

Wij zijn heel trots om het allereerste hulpgezin van Stichting Dionne te zijn. Stichting Dionne helpt écht!Onderstaand vindt u de recensie met de dank aan familie Van Wigcheren!

Afgelopen juni stond onze wereld even stil toen wij te horen kregen dat ons zoontje ernstig ziek is. Na weken in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, kwamen we op een gegeven moment weer thuis en probeerden de draad zo goed als mogelijk, als gezin met z’n vijven, weer op te pakken. Viel dat even tegen! We hebben nog twee dochters en die hebben ook hun sport, hun vriendjes en hun aandacht nodig. Daarnaast heb je ook nog alle normale dingen van je huishouden. En dit tussen alle geplande maar ook ongeplande bezoekjes aan het ziekenhuis door. Het groeide ons boven het hoofd…

We hebben toen contact opgenomen met Stichting Dionne en dat voelde meteen goed. We hebben een vrijwilliger toegewezen gekregen, Elvin, die eerst één keer in de week kwam en nu twee keer in de week komt. Zowel om ons te ondersteunen met licht huishoudelijk werk als om af en toe gewoon even te praten, om even onze harten te luchten en om ons te coachen.

Het contact met zowel Elvin als Emmy (oprichtster van Stichting Dionne) is heel erg goed en laagdrempelig. Ze bieden aan alle kanten hulp; waar wij dat nodig hebben en waar zij dat nodig achten. Hulp vragen is iets wat ik heel moeilijk vind maar zij maken het een stuk gemakkelijker!
 

Dankbare groet,

Familie van WigcherenOnderstaand vindt u de recensie met de dank aan familie De Haan!

Mijn naam is Susanne de Haan, mama van twee kindjes: Fenna van drie en Jelte van een. Mijn man is Tim.

Onze dochter Fenna is onder behandeling voor leukemie, wat helemaal goed gaat komen. Maar het is een zwaar traject dat toch twee jaar duurt. Via een vriendin ben ik in aanraking gekomen met Stichting Dionne.

We hebben elke drie weken, als Fenna een zware kuur had van vijf dagen, twee keer in de week hulp gekregen van een vrijwilliger. Alice Lodder kwam dan voor wat huishoudelijke klusjes waar ik zelf niet aan toe kwam. We hebben een mooie vriendschap opgebouwd met Alice, die we nog steeds zien. Via de stichting is er nu ook hulp geregeld met de gemeente Langedijk. 

We zijn de stichting zeer dankbaar voor de hulp!
 

Lieve groet,

Susanne, Tim, Fenna en JelteOnderstaand vindt u de recensie met de dank aan familie Nieuwburg!

Beste mensen van Stichting Dionne,

Langdurige stress en zorgen over je kind is van een onbeschrijflijke zwaarte, en zuigt alle energie uit je als ouder. Zeker als het lange periode slecht gaat en soms echt kantje boord is. Al tien jaar lang hebben wij zorgen om Mees, onze zoon. Hij heeft een levertransplantatie ondergaan, en kampt al jaren met een zeldzame complicatie, waardoor we zeer veel in het ziekenhuis zijn met hem.
Dubbele pech was het toen vorig jaar ons jongste kind ook een zeer moeilijke start had en uiteindelijk een Tracheacanule nodig had. 
Ziekenhuis in en uit, Intensive care opnames, drie keer per nacht je bed uit, dagelijkse verzorging van wonden en verbanden, alert blijven bij gesprekken met artsen en verzorgenden, tegenwerking van de zorgverzekeraar, financiële stress, ziekmelden op je werk, je sociale leven en relatie daar is al geruime tijd maar weinig ruimte voor…een greep uit hoe ons leven onder spanning staat als je twee kinderen hebt met zeldzame aandoeningen. En nog twee prachtige dochters, kerngezond, zij ook dragen de ziekte van hun broertjes met zich mee, en missen hun ouders op belangrijke momenten in hun leven. 

Wat is het heerlijk dat er een zonnetje als Vera van Stichting Dionne als een wervelwind door ons nieuwe huis gaat, en het heerlijk fris en behaaglijk maakt. Dat grotere huis hadden we hard nodig en de verhuizing stond gepland in december… Ziekenhuisopnames plannen wij al jaren niet, die zijn acuut en regelmatig. En na een langdurige ziekenhuisopname afgelopen oktober/november moesten wij dus ook nog 'even' verhuizen. Dankzij Vera konden wij er 100% zijn voor onze twee zoons. Want Vera was er 100% voor ons. Ons oude huis had ze binnen een ochtend volledig gesopt en schoon achtergelaten. Stichting Dionne heeft er mede voor gezorgd dat de verhuizing naar ons heerlijke nieuwe huis vlekkeloos is verlopen.

Enorm bedankt!

Hartelijke groet,

Theun van Nieuwburg
 

Copyright 2015 Stichting Dionne. All rights reserved.