De oprichters

Robert van Dam

Oprichter

Stuur Robert een e-mail

Soms loopt het leven niet zoals je het van te voren hebt bedacht en soms lijk je geen eigen leven meer te hebben. Na negen fantastische maanden werd onze baby geboren. De bevalling was erg moeizaam en heel zwaar, maar wat een knappe meid. Ze zou drie dagen ter observatie op de neonatologie moeten blijven en misschien een week. Al snel bleek het de rest van ons leven te gaan duren. Vanaf dat moment stopte ons eigen leven als ouder direct. Wij hadden een ziek kindje. Wij kwamen in een lange, moeizame en medische molen terecht. Zonder tijd voor onszelf, onze hond, het huishouden en ga zo maar door. Dus op naar de dokter om hulp voor onszelf te vragen om dan via veel kasten en muren op een dood spoor te komen. Mijn vrouw en ikzelf beloofden elkaar dat wij hiervoor ooit een stichting zouden opzetten. Dit was geen leven en niemand zou dit mogen meemaken.

Wij gaan beginnen in Alkmaar in samenwerking met een team professionals. Het maakt mij ook erg gelukkig dat onze belofte intussen is uitgegroeid tot een serieus plan met een doel. En onze droom is dit doel op te tillen naar een landelijk nivo. Ik ben Robert van Dam en ik hoop dat, mede door mijn idee, het leven van ouders die alles over hebben voor hun kindje een moment krijgen om ouder te zijn in plaats van verzorger.

Emmy van Dam-Goedhart

Oprichter

Stuur Emmy een e-mail

Als oprichter van deze stichting ben ik ontzettend trots. Een poos geleden ontstond het idee voor deze stichting, samen met mijn man, omdat ik het niet uit kon staan dat we zelf de hulp niet konden krijgen die we op dat moment nodig hadden in verband met onze zieke dochter. Ik wilde daar iets mee doen. Ik wil voorkomen dat andere ouders zich net zo radeloos en alleen moeten voelen als hoe wij ons toen hebben gevoeld. Toen de huisarts ons ook nog eens steunde was ik dol enthousiast en ben ik aan de slag gegaan. Inmiddels is de stichting een feit en hebben we al meerdere samenwerkingsverbanden met zeer professionele mensen en organisaties. Ik ben ontzettend trots en voel goede hoop voor de toekomst dankzij stichting Dionne. Ik zal mijn uiterste best doen om dit gevoel van hoop en vertrouwen door het werk voor de stichting over te kunnen dragen aan ouders die het op dat moment maar al te goed kunnen gebruiken. Met Stichting Dionne zorgen we, letterlijk met helpende hand, voor een klein beetje zon in een tijd van donkere wolken! Zodat u straks weer trots en met opgeheven hoofd het leven tegemoet mag lachen!

Copyright 2015 Stichting Dionne. All rights reserved.